Rektangel

Ved å bruka «Tilpass verktøylinja» kan du leggja til verktøylinja for rektangel.

Laga avrunda hjørne

Rektangel

Teiknar eit fylt rektangel der du dreg i det gjeldande dokumentet. Trykk der du vil leggja eit hjørne og dra rektangelet så stort du vil ha det. Du kan halda nede Shift medan du dreg dersom du vil teikna eit kvadrat.

Ikon

Rektangel

Kvadrat

Teiknar eit fylt kvadrat. Venstreklikk med musa der du ønskjer å plassera eit av hjørna i kvadratet og hald nede medan du dreg ut kvadratet til den storleiken du vil ha. Hald nede «Shift»-tasten samtidig som du dreg for å teikna eit rektangel.

Ikon

Kvadrat

Avrunda rektangel

Teiknar eit fylt, avrunda rektangel med musepeikaren. Trykk der du vil plassera eit hjørne i det avrunda rektangelet og dra det til den storleiken du ønskjer. Hald «Shift»-tasten nede medan du dreg for å teikna eit avrunda kvadrat.

Ikon

Avrunda rektangel

Avrunda kvadrat

Teiknar eit avrunda fylt kvadrat. Venstreklikk med musa der du ønskjer å plassera eit av hjørna i kvadratet og hald nede medan du dreg ut kvadratet til den storleiken du vil ha. Hald nede «Shift»-tasten samtidig som du dreg for å teikna eit rektangel.

Ikon

Avrunda kvadrat

Rektangel, ikkje fylt

Teiknar eit tomt rektangel. Venstreklikk med musa der du ønskjer å plassera eit av hjørna i rektangelet og hald nede medan du dreg ut rektangelet til den storleiken du vil ha. Hald nede «Shift»-tasten samtidig som du dreg for å teikna eit kvadrat.

Ikon

Rektangel, ikkje fylt

Kvadrat, ikkje fylt

Teiknar eit tomt kvadrat. Venstreklikk med musa der du ønskjer å plassera eit av hjørna i kvadratet og hald nede medan du dreg ut kvadratet til den storleiken du vil ha. Hald nede «Shift»-tasten samtidig som du dreg for å teikna eit rektangel.

Ikon

Kvadrat, ikkje fylt

Avrunda rektangel, ikkje fylt

Teiknar eit tomt avrunda rektangel. Venstreklikk med musa der du ønskjer å plassera eit av hjørna i rektangelet og hald nede medan du dreg ut rektangelet til den storleiken du vil ha. Hald nede «Shift»-tasten samtidig som du dreg for å teikna eit kvadrat.

Ikon

Avrunda kvadrat, ikkje fylt

Avrunda kvadrat, ikkje fylt

Teiknar eit tomt avrunda kvadrat. Venstreklikk med musa der du ønskjer å plassera eit av hjørna i kvadratet og hald nede medan du dreg ut rektangelet til den storleiken du vil ha. Hald nede «Shift»-tasten samtidig som du dreg for å teikna eit rektangel.

Ikon

Avrunda kvadrat, ikkje fylt