Utføra SQL-kommandoar

Ved hjelp av SQL-kommandoar kan du styra databasen direkte, og du kan også laga og redigera tabellar og spørjingar.

Merknadsikon

Ikkje alle databasetypar støttar alle SQL-uttrykka. Om nødvendig bør du undersøkja kva SQL-kommandoar som vert støtta av databasesystemet du bruker.

Slik utfører du eit SQL-uttryk direkte

1. Vel Fil → Opna for å opna ei databasefil.

2. Vis Fil → Opna.

3. Trykk på Lag spørjing i SQL-vising-ikonet Ikon eller

Vel ei eksisterande spørjing frå lista og klikk på ikonet Rediger Ikon.

4. I spørjingsvindauget vel du Vis → Slå på/av utformingsvising. Rediger SQL-kommandoen.

5. Trykk på Køyr-ikonet Ikon. Resultatet av spørjinga vert vist i det øvre vindauget.

6. Trykk knappen Lagra eller Lagra som-ikonet Ikon for å lagra spørjinga.