Tekstformat (søk)

Søkjer etter spesielle tekstformatertingseigenskapar, slik som skrifttypar , skrifteffektar og innstillingar for tekstflyt.

For å bruka denne funksjonen …

Vel knappen Rediger → Søk og byt ut → Format

Søkjekriterium for eigenskapar er lista nedføre Søk etter-feltet.

Merknadsikon

Du treng ikkje å velja eit søkjeord i feltet Søk etter når du søkjer og byter ut formatering.

Trykk i feltet Byt ut med og deretter på knappen Format, for å velja eit erstatningsformat.

Bruk Tekstformat (Søk) eller Tekstformat (Byt ut) for å velja kriterium for formateringssøk. Desse dialogvindauga inneheld desse fanene:

Skrifteffektar

Vel den skrifta du vil bruka.

Innrykk og mellomrom

Vel innrykk, mellomrom og linjeavstand for dette avsnittet.

Justering

Juster avsnittet i forhold til sidemargane.

Tekstflyt

Vel innstillingar for orddeling og sideopsettet.

Bakgrunn

Vel bakgrunnsfarge eller -bilete.

Støtte for asiatiske språk

Desse kommandoane kan du berre bruka etter å ha slått på støtte for asiatiske språk i → Språkinnstillingar → Språk.

Bestemmer plassering, skalering, rotasjon og mellomrom for teikn.

Asiatisk utforming

Set innstillingar for skrift med doble linjer for asiatiske språk. Merk teikna i teksten og så denne kommandoen.

Asiatisk typografi

Vel typografiinnstillingane for celler eller avsnitt i filer med asiatiske språk. For å slå på støtta for asiatiske språk, må du velja Verktøy → Innstillingar → Språkinnstillingar → Språk, og deretter kryssa av for Bruk for asiatiske språk under Forbetra skrivestøtte. Dei asiatiske typografiinnstillingane vert ignorerte i HTML-dokument.