Ny

Opprettar eit nytt LibreOffice-dokument.

For å bruka denne funksjonen …

Vel Fil → Ny

Knappen NyStandard-verktøylinja. (Ikonet på knappen viser typen nytt dokument.)

Ikon

Ny

Key + N

Dersom du ønskjer å lage eit dokument frå ein mal, vel Ny → Malar.

Ein mal er ei fil som inneheld oppsettelementa for eit dokument, som stilar, bakgrunnar, rammer, bilete, felt, sideoppsett og tekst.

Ikon

Namn

Funksjon

Ikon

Tekstdokument

Opprettar eit nytt tekstdokument (LibreOffice Writer).

Ikon

Rekneark

Opprettar eit nytt reknearkdokument (LibreOffice Calc).

Ikon

Presentasjon

Opprettar eit nytt presentasjonsdokument (LibreOffice Impress).

Ikon

Teikning

Oppretter eit nytt teikningsdokument (LibreOffice Draw).

Ikon

Database

Opne Databasevegvisaren for å få hjelp til å laga ei databasefil.

Ikon

HTML-dokument

Opprettar eit nytt HTML-dokument.

Ikon

XML-skjemadokument

Opprettar eit nytt XForms-dokument.

Ikon

Hovuddokument

Opprettar eit nytt hovuddokument.

Ikon

Formel

Opprettar eit nytt formeldokument (LibreOffice Math).

Ikon

Etikettar

Opnar dialogvindauget Etiketter, der du kan velja innstillingar for etikettar og deretter laga eit nytt tekstdokument i LibreOffice Writer for etikettane.

Ikon

Visittkort

Opnar dialogvindauget Visittkort, der du kan velja innstillingar for visittkort og oppretta eit nytt tekstdokument i LibreOffice Writer.

Ikon

Malar

Oppretter eit nytt dokument frå ein eksisterande mal.