Sorteringskriteria

Avgjer sorteringsvala for det valde området.

Merknadsikon

Sjå til at alle rad- og kolonnetitlar er med i markeringa.

For å bruka denne funksjonen …

Vel Data → Sorter → Sorteringskriterium

På verktøylinja Standard, trykk

Ikon

Sorter stigande

Ikon

Sorter synkande

Sorter etter

Marker den kolonnen du vil bruka som primær sorteringsnøkkel.

Stigande

Sorterer markeringa frå den lågaste verdien til den høgaste verdien. Sorteringsreglane vert bestemte i dei lokale innstillingane. Du kan også definere sorteringsreglane i Data → Sorter → Innstillingar. Standardinnstillingane vert definerte i → Språkinnstillingar → Språk.

Synkande

Sorterer markeringa frå den høgaste verdien til den lågaste verdien. Sorteringsreglane vert bestemte i dei lokale innstillingane. Du kan også definere sorteringsreglane i Data → Sorter → Innstillingar. Standardinnstillingane vert definerte i → Språkinnstillingar → Språk.

Deretter etter

Marker den kolonnen du vil bruka som sekundær sorteringsnøkkel.

Stigande

Sorterer markeringa frå den lågaste verdien til den høgaste verdien. Du kan definera sorteringsreglane i Data → Sorter → Innstillingar. Standardinnstillingane vert definerte i → Språkinnstillingar.

Synkande

Sorterer markeringa frå den høgaste verdien til den lågaste verdien. Du kan definera sorteringsreglane i Data → Sorter → Innstillingar. Standardinnstillingane vert definerte i → Språkinnstillingar.

Sorter stigande/synkande

Sorterer markeringa frå den høgaste til den lågaste verdien eller frå den lågaste til den høgaste verdien. Talfelt vert sorterte etter storleiken og tekstfelt etter rekkjefølgja på teikna. Du kan definera sorteringsreglane i Data → Sorter → Innstillingar. Standardinnstillingane vert definerte i → Språkinnstillingar → Språk.

Ikon på verktøyslinja Standard.

Ikon

Sorter stigande

Ikon

Sorter synkande