GoSub...Return-uttrykket

Kallar opp ein namngjeven subrutine frå ein subrutine eller ein funksjon. Uttrykket som kjem etter merkelappen med namnet på subrutinen vert utført fram til neste RETURN-uttrykk. Deretter held programmet fram med å utføra uttrykka som kjem etter GoSub-uttrykket.

Syntaks:

sjå Parametrar

Parametrar:

Sub/Function

uttrykksblokk

Etikett

uttrykksblokk

GoSub etikett

Exit Sub/Function

Etikett:

uttrykksblokk

Return

End Sub/Function

GoSub-uttrykket kallar opp ein lokal subrutine (underrutine), namngjeven med ein etikett, frå ein subrutine eller ein funksjon. Namnet på etikette må avsluttast med kolon («:»).

Åtvaringsikon

Viss programmet kjem til eit RETURN-uttrykk utan tilhøyrande GoSub vil LibreOffice Basic gje ei feilmelding. Bruk Exit Sub eller Exit Function for å vera sikker på at programmet går ut av subrutinen eller funksjonen før det kjem til RETURN.

Eksemplet viser bruken av GOSUB og RETURN. Ved å køyra programmet to gongar, vil det rekna ut kvadratrota av to tal som brukaren skriv inn.

Eksempel:

Sub ExampleGoSub

Dim iInputa As Single

Dim iInputb As Single

Dim iInputc As Single

iInputa = Int(InputBox$ "Skriv inn det første talet: ","Talinnskriving"))

iInputb = Int(InputBox$ "Skriv inn det andre talet: ","Talinnskriving"))

iInputc=iInputa

GoSub SquareRoot

Print "Kvadratrota av";iInputa;" er";iInputc

iInputc=iInputb

GoSub SquareRoot

Print "Kvadratrota av";iInputb;" er";iInputc

Exit Sub

SquareRoot:

iInputc=sqr(iInputc)

Return