Secties invoegen

U kunt in het huidige document nieuwe secties invoegen, of koppelingen naar secties in andere documenten. Als u een sectie als koppeling invoegt, verandert de inhoud van de koppeling wanneer u het brondocument wijzigt.

Zo voegt u een nieuwe sectie in:

1. Klik in uw document op de plaats waar u een nieuwe sectie wilt invoegen, of selecteer de tekst die u naar een sectie wilt converteren.

Selecteert u een tekst die zich binnen een alinea bevindt, dan wordt de tekst automatisch naar een nieuwe alinea geconverteerd.

2. Kies Invoegen - Sectie.

3. In het vak Nieuwe sectie typt u een naam voor de sectie.

4. Stel de opties voor de sectie in en klik dan op Invoegen.

Zo voegt u een sectie als koppeling in:

Voordat u een sectie als koppeling kunt invoegen, moet u secties in het brondocument maken.

Wanneer u een document opent dat gekoppelde secties bevat, vraagt LibreOffice of u de inhoud van de secties wilt bijwerken. Kies Extra - Bijwerken - Koppelingen om een koppeling handmatig bij te werken.

U kunt ook gekoppelde secties in HTML-documenten invoegen. Wanneer u de pagina in een webbrowser bekijkt, komt de inhoud van de secties overeen met de inhoud van de secties op het moment dat het HTML-document voor het laatst werd opgeslagen.

1. Klik in uw document op de plaats waar u de gekoppelde sectie wilt invoegen.

2. Kies Invoegen - Sectie.

3. In het vak Nieuwe sectie typt u een naam voor de sectie.

4. Selecteer, in het gebied Koppeling, het keuzevak Koppeling.

5. Klik op de knop Bladeren naast het vak Bestandsnaam.

6. Zoek het document met de sectie waarnaar u een koppeling wilt maken, en klik dan op Invoegen.

7. In het dialoogvenster Sectie selecteert u de sectie die u wilt invoegen.

8. Klik op Invoegen.

Secties gebruiken

Secties bewerken