Afdrukken in register

In register

In-register is een typografische term die bij afdrukken wordt gebruikt. Deze term verwijst naar de congruente afdruk van de regels binnen een typegebied op de voor- en achterkant van pagina's van boeken, kranten en tijdschriften. Met de functie In-register wordt de leesbaarheid van deze pagina's verbeterd doordat wordt voorkomen dat er grijze schaduwen door de regels van tekst heenschijnen. De term in-register verwijst ook naar regels in aangrenzende tekstkolommen die dezelfde hoogte hebben.

Wanneer u een alinea, alinea-opmaakprofiel of een paginastijl als in-register definieert, worden de basislijnen van de beïnvloede tekens met een verticaal paginaraster uitgelijnd, ongeacht de tekengrootte of de aanwezigheid van afbeeldingen. U kunt de instelling voor dit raster desgewenst als de eigenschap Pagina-opmaakprofiel specificeren.

Afdrukken in register instellen voor een document

  1. Selecteer het hele document.

  2. Kies Opmaak - Pagina - Pagina.

  3. Select de Activeren checkbox in de sectie Registrerenen klik OK.

Alle alinea's in het document worden in register afgedrukt, tenzij anders aangegeven.

Alinea's uitsluiten van afdrukken in register

  1. U kunt het volgende doen:

    Selecteer alle alinea's die u wilt uitsluiten, en kies dan Opmaak - Alinea - Inspringingen en afstanden.

    Open het venster Stijlen en opmaak, klik op het alinea-opmaakprofiel dat u wilt uitsluiten, klik er vervolgens met de rechtermuisknop op en kies Wijzigen. Klik op de tab Inspringingen en afstanden in het dialoogvenster.

  2. Haal het vinkje weg in de checkbox Activeren in de sectie Registreren