Pagina-opmaakprofielen maken en toepassen

LibreOffice gebruikt pagina-opmaakprofielen om de lay-out van een pagina te specificeren, inclusief de afdrukstand, achtergrond, marges, kopteksten, voetteksten en tekstkolommen van de pagina. Als u de lay-out van een individuele pagina in een document wilt wijzigen, moet u een aangepast pagina-opmaakprofiel maken en op de pagina toepassen.

Afdrukstand wijzigen

Pagina-achtergrond wijzigen

Zo definieert u een nieuw pagina-opmaakprofiel:

1. Kies Beeld - Opmaakprofielen.

2. Klik op het pictogram Pagina-opmaakprofielen.

3. In de lijst met pagina-opmaakprofielen klikt u met rechts op een item en kiest u Nieuw.

4. Op de tab Beheren typt u een naam in het vak Naam.

5. U kunt één van het volgende doen:

1. Gebruik de tabbladen in het dialoogvenster om de layout-opties voor het pagina-opmaakprofiel in te stellen, en klik dan op OK.

Zo past u een pagina-opmaakprofiel toe:

1. Klik in de pagina waarop u het pagina-opmaakprofiel wilt toepassen.

2. Kies Beeld - Opmaakprofielen en klik dan op het pictogram Pagina-opmaakprofielen.

3. Dubbelklik op een naam in de lijst.

Zo past u een pagina-opmaakprofiel op een nieuwe pagina toe:

1. Klik in het document op de plaats waar u een nieuwe pagina wilt laten beginnen.

2. Kies Invoegen - Handmatig einde.

3. Selecteer Pagina-einde.

4. In het vak Opmaakprofiel selecteert u het pagina-opmaakprofiel dat u wilt toepassen op de pagina die na het handmatige einde volgt.

5. Klik op OK.

Paginanummers

Over kop- en voetteksten

Een pagina-opmaakprofiel maken op basis van de huidige pagina

Hoofdstuknaam of -nummer invoegen in een kop- of voettekst

Kop- of voetteksten opmaken

De standaardsjabloon wijzigen