Een standaardbrief maken

Als u een standaardbrief wilt maken, hebt u een tekstdocument nodig met velden voor adresgegevens en een adresdatabase. U kunt de adresgegevens en het tekstdocument vervolgens combineren of samenvoegen om de brieven af te drukken of per e-mail te versturen.

Notitiepictogram

Als het document in HTML-indeling is, zullen ingebedde of gekoppelde afbeeldingen niet worden verzonden met de e-mail.


De Assistent Standaardbrief helpt u standaardbrieven te maken.

Zo maakt u een standaardbrief:

 1. Kies Extra - Assistent Standaardbrief.

  U ziet het dialoogvenster Assistent Standaardbrief. In het volgende voorbeeld wordt een van de vele manieren weergegeven om door de assistentpagina's te navigeren:

 2. Selecteer Beginnen met een sjabloon en klik op de bladerknop.

  U ziet het dialoogvenster Nieuw.

 3. Selecteer Zakelijke correspondentie in de linkerlijst, en dan Moderne brief in de rechterlijst. Klik op OK om het dialoogvenster Sjablonen te sluiten en klik op Volgende in de Assistent.

 4. Selecteer Brief en klik op Volgende.

 5. Bij de volgende stap van de wizard, klikt u op de lijst Selecteer adres om te controleren of u de juiste adreslijst gebruikt. Als u een adresblok wilt gebruiken, selecteer een adresbloktype , maak de gegevensvelden indien nodig aan elkaar gelijk, en klik op Volgende.

 6. Nu volgt de stap Een aanhef maken. Schakel het vakje Persoonlijke aanhef invoegen uit. Selecteer onder Algemene aanhef de aanhef die u boven aan alle brieven moet staan.

 7. Als u mailmerge velden ergens anders in het document wilt plaatsen, selecteert u de corresponderende kolom in uw bron met adresgegevens en sleep dan de kolomkop in het document waar u het veld wilt plaatsen. Zorg ervoor dat u de gehele kolom selecteert.

 8. Klik op Volgende en tenslotte op Voltooien om de standaardbrief te maken.

Over velden

Een adresboek registreren

Database-overzicht