Een pagina-opmaakprofiel maken op basis van de huidige pagina

U kunt een pagina-layout ontwerpen en dan op basis daarvan een pagina-opmaakprofiel maken.

U kunt bijvoorbeeld een pagina-opmaakprofiel maken dat een bepaalde koptekst weergeeft, en een ander pagina-opmaakprofiel dat een andere koptekst weergeeft.

1. Open een nieuw tekstdocument, kies Beeld - Opmaakprofielen en klik dan op het pictogram Pagina-opmaakprofielen.

2. Klik op het pictogram Nieuw opmaakprofiel uit selectie en selecteer Nieuw opmaakprofiel uit selectie in het submenu.

3. Typ een naam voor de pagina in het vak Naam opmaakprofiel en klik dan op OK.

4. Dubbelklik op de naam in de lijst om het opmaakprofiel op de huidige pagina toe te passen.

5. Selecteer Invoegen - Koptekst en voettekst - Koptekst en kies het nieuwe pagina-opmaakprofiel uit de lijst.

6. Typ de tekst die u in de koptekst wilt hebben. Plaats de cursor in het hoofdtekstgebied buiten de koptekst.

7. Kies Invoegen - Handmatig einde.

8. Selecteer, in het gebied Type, Paginaeinde en selecteer dan “Standaard” uit het vak Opmaakprofiel .

9. Herhaal stap 2 t/m 6 om een tweede aangepast pagina-opmaakprofiel met een andere koptekst te maken.

Over kop- en voetteksten

Verschillende kop- en voetteksten definiëren

Hoofdstuknaam of -nummer invoegen in een kop- of voettekst

Kop- of voetteksten opmaken

Sjablonen en opmaakprofielen