Script invoegen

Voegt een script in bij de huidige cursorpositie in een HTML- of tekstdocument.

Om toegang te krijgen tot deze functie..

Kies Invoegen - Script (alleen HTML-documenten)

Een ingevoegd script wordt met een groen rechthoekje aangeduid. Kies - LibreOffice Writer/Web - Weergave, en selecteer het keuzevak Notities als u het rechthoekje niet ziet. Dubbelklik op het groene rechthoekje om een script te bewerken.

Als uw document meer dan een script bevat, bevat het dialoogvenster Script bewerken knoppen voor volgende en vorige zodat u van script naar script kunt springen.

Pictogram

Spring naar het vorige script

Pictogram

Spring naar het volgende script

Inhoud

Scripttype

Voer het type script in dat u wilt invoegen. Het script wordt in de HTML-brontekst geïdentificeerd door de tag <SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">.

URL

Voegt een koppeling aan een scriptbestand toe. Klik op het keuzerondje URL en voer dan de koppeling in het vak in. U kunt ook op de bladerknop (...) klikken, het bestand opzoeken en vervolgens op Invoegen klikken. Het gekoppelde scriptbestand wordt in de HTML-brontekst geïdentificeerd door de volgende tags:

<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript" SRC="url">

/* negeer hier alle tekst */

</SCRIPT>

Bladeren

Zoek het scriptbestand waarnaar u een koppeling wilt maken, en klik dan op Invoegen.

Tekst

Typ de scriptcode die u wilt invoegen.