Index

De volgende opties zijn beschikbaar wanneer u Gebruikergedefinieerd als het indextype selecteert.

Om toegang te krijgen tot deze functie..

Kies Invoegen - Inhoudsopgave en index - Inhoudsopgave, index of woordenlijst - Type (als Gebruikersgedefinieerd het geselecteerde type is)

U kunt gebruikergedefinieerde indices selecteren in het vak Type wanneer u een indexitem in uw document invoegt.

Type en titel

Kies het type en de titel van de index.

Type

Selecteer het indextype dat u wilt invoegen. De beschikbare opties op dit tabblad zijn afhankelijk van het indextype dat u kiest. Als de cursor in een index staat als u Invoegen - Inhoudsopgaven en registers – Inhoudsopgaven, index of woordenlijst kiest, kunt u die index bewerken.

Titel

Voer een titel in voor de geselecteerde index.

Beveiligd tegen handmatige wijzigingen

Voorkomt dat de inhoud van de index gewijzigd kan worden. Handmatige wijzigingen die u in een index maakt gaan verloren wanneer de index wordt vernieuwd. Kies - LibreOffice Writer - Opmaakhulp, en selecteer dan het keuzevak Cursor in beveiligde gebieden - Inschakelen als u met de cursor wilt scrollen door een beveiligd gebied.

Index/Inhoudsopgave samenstellen voor

Selecteer of de index voor het volledige document of voor het huidige hoofdstuk moet worden gemaakt.

Samenstellen uit

Opmaakprofielen

Neemt de alinea-opmaakprofielen die u opgeeft in het dialoogvenster Opmaakprofielen toewijzen op als indexitems. Klik op de knop (...) rechts van het vak Extra opmaakprofielen om de opmaakprofielen te selecteren die u wilt opnemen in de index.

Opmaakprofielen toekennen

Opent het dialoogvenster Opmaakprofielen toewijzen, waarin u de alinea-opmaakprofielen kunt selecteren die in de index opgenomen moeten worden.

Indexmarkeringen

Neemt de indexitems die u ingevoegd hebt met Invoegen - Inhoudsopgave en registers - Indexitem op in de index.

Tabellen

Neemt tabellen in de index op.

Afbeeldingen

Neemt afbeeldingen in de index op.

Tekstframes

Neemt tekstframes in de index op.

OLE-objecten

Neemt OLE-objecten in de index op.

Niveau uit oorspronkelijk hoofdstuk

Laat indexitems voor tabellen, afbeeldingen, tekstframes en OLE-objecten inspringen volgens hun plaats in de hiërarchie van hoofdstuktitels.

Een indexitem definiëren