Lettertypen

Hiermee bepaalt u welke lettertypen op formule-elementen kunnen worden toegepast.

Om toegang te krijgen tot deze functie..

Kies Opmaak - Lettertypen

Dialoogvenster Lettertype

Formulelettertypen

U kunt lettertypen opgeven voor de variabelen, functies, getallen en ingevoegde tekst die de elementen van uw formule vormen.

De keuzelijsten in het dialoogvenster Lettertypen tonen een standaardlettertype voor alle elementen. Wilt u een ander lettertype instellen, dan klikt u op Wijzigen en selecteert u vervolgens het elementtype. Er verschijnt een nieuw dialoogvenster. Selecteer het gewenste lettertype, vink de gewenste attributen af en klik vervolgens op OK. Klik op de knop Standaard om de wijzigingen als de standaardlettertypen in te stellen.

Notitiepictogram

Als u individuele tekstdelen in een ander lettertype wilt weergeven dan het lettertype dat voor de hele tekst is gebruikt, voert u de opdracht Lettertype in het venster Opdrachten in.

Variabelen

U kunt de lettertypen voor de variabelen in uw formule selecteren. Zo zijn x en y variabelen in de formule x=SIN(y), die in het toegewezen lettertype zullen worden weergegeven.

Functies

Selecteer de lettertypen voor namen en eigenschappen van functies. Bijvoorbeeld: de functies in de formule x=SIN(y) zijn =SIN( ).

Getallen

U kunt de lettertypen voor de getallen in uw formule selecteren.

Tekst

Geef hier de lettertypen voor de tekst in uw formule op.

Aangepaste lettertypen

In deze sectie van het dialoogvenster Lettertypen kunt u lettertypen opgeven waarmee u andere tekstcomponenten in de formule kunt opmaken. De drie basislettertypen Schreefletters, Schreefloos en Vast zijn beschikbaar. U kunt een willekeurig ander lettertype toevoegen aan een van de basislettertypen die standaard geïnstalleerd worden. U kunt elk lettertype dat op uw systeem geïnstalleerd is, gebruiken. Selecteer de knop Wijzigen om de selectie in de keuzelijst uit te vouwen.

Deze aangepaste lettertypen worden gebruikt als u via de opdracht FONT in het venster Opdrachten een ander lettertype instelt.

Schreefletters

U kunt het lettertype opgeven dat voor de lettertype-opmaak met schreef gebruikt moet worden. De schreefjes zijn de "hulplijntjes" die bijvoorbeeld onder aan de hoofdletter A van het lettertype Times Serif te zien zijn. Het gebruik van schreefjes is erg handig omdat ze het oog van de lezer in een rechte lijn leiden en het lezen kunnen versnellen.

Schreefloos

U kunt het lettertype opgeven dat voor de lettertype-opmaak schreefloos gebruikt moet worden.

Vast

U kunt het lettertype opgeven dat voor vaste lettertype-opmaak gebruikt moet worden.

Wijzigen

Klik op een optie in dit popup-menu om naar het dialoogvenster Lettertypen te gaan, waar u het lettertype en de attributen voor de respectieve formule en voor aangepaste lettertypen kunt opgeven.

Standaard

Klik op deze knop om uw wijzigingen als de standaard voor alle nieuwe formules op te slaan. Nadat u de wijzigingen bevestigd hebt, klikt u op de knop Ja.

Dialoogvenster Standaardwaarden opslaan