Functies van LibreOffice Impress

Met LibreOffice Impress kunt u professionele presentaties met grafieken, tekenobjecten, tekst, multimedia en allerlei andere items creëren. U kunt desgewenst zelfs presentaties uit Microsoft PowerPoint importeren en deze aanpassen.

Voor schermpresentaties kunt u technieken zoals animatie, diawissels en multimedia gebruiken om de aandacht van uw publiek gevangen te houden.

Vectorafbeeldingen maken

Vele hulpmiddelen voor het maken van vectorafbeeldingen in LibreOffice Draw zijn beschikbaar in LibreOffice Impress.

Dia’s maken

LibreOffice Impress biedt sjablonen waarmee u professionele ogende dia’s kunt creëren.

Verder kunt u een aantal dynamische effecten aan uw dia’s toevoegen, waaronder animatie- en overgangseffecten.

Presentaties creëren

Bij het ontwerpen van een presentatie beschikt u over verschillende weergaven of voorbeeldpagina's. De Diasorteerder verschaft bijvoorbeeld een overzicht van uw dia’s in miniatuur, terwijl de Handout-pagina zowel de dia als de tekst bevat, voor verspreiding onder het publiek.

In LibreOffice Impress kunt u bovendien een try-out voor tijdsinstellingen uitvoeren.

Presentaties publiceren

U kunt uw dia’s op het scherm publiceren als hand-outs of HTML-documenten.

Presentaties geven

LibreOffice Impress geeft u de keuze of u een presentatie automatisch dan wel handmatig wilt uitvoeren.