Teksttekens naar tekenobjecten converteren

U kunt teksttekens converteren naar bogen die u net als andere tekenobjecten kunt bewerken en groter of kleiner kunt maken. Nadat u tekst naar een tekenobject hebt geconverteerd, kunt u de tekstinhoud niet langer bewerken.

Zo converteert u tekst naar een tekenobject:

1. Selecteer de tekst die u wilt converteren en voer een van de volgende stappen uit:

Kies in LibreOffice Draw Wijzigen - Converteren - Naar boog.

Klik in LibreOffice Impress met de rechtermuisknop op de rand van het tekstobject en kies Converteren - Naar boog.

2. Als de tekst uit meer dan één teken bestaat, wordt de geconverteerde tekst een gegroepeerd object. Dubbelklik op de groep om afzonderlijke objecten te bewerken. Druk op Esc wanneer u klaar bent.

3. Klik op het pictogram Punten op de werkbalk Tekening. Klik op het object. U kunt nu alle Bézierpunten van het object zien. De werkbalk Punten bewerken bevat verschillende pictogrammen voor het bewerken, invoegen en verwijderen van punten.