Lijsten met kleuren, kleurovergangen en arceringen laden

Met behulp van lijsten kunt u kleuren, kleurovergangen of arceringspatronen beheren. LibreOffice verschaft verschillende lijsten die u kunt laden en in uw document kunt gebruiken. U kunt desgewenst elementen aan een lijst toevoegen of eruit verwijderen, of zelfs uw eigen lijsten maken.

Zo laadt u een kleurenlijst:

1. Kies Opmaak - Gebied en klik op de tab Kleuren.

2. Klik op het pictogram Kleurenlijst laden.

3. Zoek de kleurenlijst die u wilt laden en klik op Openen. Een kleurenlijst heeft de bestandsextensie .soc.

Als u een kleurenlijst wilt opslaan, klikt u op de knop Kleurenlijst opslaan, typt u een bestandsnaam en klikt u vervolgens op Opslaan.

De CMYK-lijst is geoptimaliseerd voor afdrukkleuren. De kleuren in de Web- en HTML-lijsten zijn geoptimaliseerd voor schermen met een resolutie van 256 kleuren. De paletten libreoffice.soc en tango.soc bevatten respectievelijk de officiële kleuren van LibreOffice en Tango.

Zo laadt u een lijst met kleurovergangen:

1. Kies Opmaak - Gebied en klik op de tab Kleurovergangen.

2. Klik op de knop Tabel kleurovergangen laden.

3. Zoek de gewenste lijst met kleurovergangen en klik op Openen. Een lijst met kleurovergangen heeft de bestandsextensie .SOG.

Als u een lijst met kleurovergangen wilt opslaan, klikt u op de knop Lijst met kleurovergangen opslaan, typt u een bestandsnaam en klikt u vervolgens op Opslaan.

Zo laadt u een lijst met arceringen:

1. Kies Opmaak - Gebied en klik op de tab Arcering.

2. Klik op het pictogram Lijst met arceringen laden.

3. Zoek de gewenste lijst met arceringen en klik op Openen. Een lijst met arceringen heeft de bestandsextensie *.soh.

Als u een lijst met arceringen wilt opslaan, klikt u op de knop Lijst met arceringen opslaan, typt u een bestandsnaam en klikt u vervolgens op Opslaan.

Opmaak - Gebied

Lijn- en pijlstijlen laden