Werken met lagen

Tekeningen in LibreOffice Draw ondersteunen lagen.

Een laag selecteren

Als u een laag wilt selecteren, klikt u onder aan de werkruimte op de naamtab van de laag.

Tippictogram

Als u de eigenschappen van een laag wilt bewerken, dubbelklikt u op een laagtab.

Lagen verbergen

1. Selecteer een laag en kies Opmaak - Laag.

2. Schakel het selectievakje Zichtbaar in het gebied Eigenschappen uit.

3. Klik op OK.

In de naamtab van de laag verandert de tekstkleur van de naam in blauw.

Tippictogram

U kunt een laag zichtbaar of onzichtbaar maken door op de desbetreffende laagtab te klikken terwijl u Shift ingedrukt houdt.

Verborgen lagen weergeven

1. Selecteer een verborgen laag en kies Opmaak - Laag.

2. Schakel het selectievakje Zichtbaar in het gebied Eigenschappen in.

3. Klik op OK.

Lagen vergrendelen

1. Selecteer een laag en kies Opmaak - Laag.

2. Schakel het selectievakje Vergrendeld in het gebied Eigenschappen in.

3. Klik op OK.

U kunt de objecten op een vergrendelde laag niet bewerken.

Lagen ontgrendelen

1. Selecteer een vergrendelde laag en kies Opmaak - Laag.

2. Schakel het selectievakje Vergrendeld in het gebied Eigenschappen uit.

3. Klik op OK.

Lagen

Lagen invoegen

Objecten naar een andere laag verplaatsen