3D-effecten

Hiermee kunt u de eigenschappen van een 3D-object specificeren of een 2D-object in 3D omzetten.

Geometrie

Past de vorm van het geselecteerde 3D-object aan. U kunt alleen de vorm van een 3D-object wijzigen dat gemaakt werd door het te converteren uit een 2D-object. Selecteer, om een 2D-object naar 3D te converteren, het object, klik er met rechts op en kies vervolgens Converteren - Naar 3D of Converteren - Naar 3D rotatieobject.

Arcering

Stelt de schaduwopties in voor het geselecteerde 3D object.

Belichting

Selecteer een kleur voor de lichtbron voor het geselecteerde 3D-object.

Texturen

Stelt de eigenschappen van de oppervlaktetextuur voor het geselecteerde 3D-object in. Deze optie is pas beschikbaar als u een oppervlaktetextuur op het object hebt toegepast. U kunt snel een oppervlaktetextuur toepassen door de Galerij te openen, Shift+ in te drukken en dan een afbeelding op het geselecteerde 3D-object te slepen.

Materiaal

Wijzigt de kleur van het geselecteerde 3D-object.

Voorbeeldveld

Een voorbeeld bekijken van de huidige selectie.

Opmaak - 3D-effecten