Naar veelhoek

Converteert het geselecteerde object naar een veelhoek (een gesloten object met meer dan drie hoeken en rechte zijden). Het uiterlijk van het object blijft ongewijzigd. U kunt desgewenst met de rechtermuisknop klikken en Punten bewerken kiezen om de wijzigingen weer te geven.

Om toegang te krijgen tot deze functie..

Kies Wijzigen - Converteren - Naar veelhoek (alleen in LibreOffice Draw)

Open het contextmenu van een geselecteerd object en kies Converteren - Naar veelhoek

Bitmapafbeeldingen converteren naar vectorafbeeldingen

Converteren naar veelhoek

De volgende opties zijn vereist om een bitmapafbeelding naar een veelhoek te converteren. De geconverteerde afbeelding bestaat in feite uit een verzameling kleinere veelhoeken met kleurvulling.

Instellingen

Hier stelt u de conversieopties voor de afbeelding in.

Aantal kleuren:

Geef op hoeveel kleuren in de geconverteerde afbeelding moeten worden weergegeven. Voor elke instantie van een kleur in de afbeelding wordt een veelhoek gegenereerd.

Puntenreductie

Kleurveelhoeken die kleiner zijn dan de pixelwaarde die u hier invoert, worden verwijderd.

Gaten opvullen

Vult de tussenruimten die als gevolg van puntreductie in de kleuren zijn ontstaan.

Tegelgrootte

Voer de grootte van de rechthoek voor de achtergrondvulling in.

Bronafbeelding:

Voorbeeld van de originele afbeelding.

Vectorfiguur:

Voorbeeld van de geconverteerde afbeelding. Klik op Voorbeeld om de vectorafbeelding te genereren.

Voortgang

Hier wordt de voortgang van het conversieproces weergegeven.

Voorbeeld

Hier ziet u een voorbeeld van de geconverteerde afbeelding zonder de wijzigingen toe te passen.