Animatie

Hiermee kunt u een aangepaste animatie op de huidige dia maken. U kunt alleen bestaande objecten gebruiken om een animatie te maken.

Om toegang te krijgen tot deze functie..

Kies Invoegen - Geanimeerde afbeelding

Tippictogram

U kunt animaties kopiëren en in LibreOffice Writer plakken.

Animatie

Hier ziet u een voorbeeld van de objecten in de animatie. U kunt ook op de knop Afspelen drukken om de animatie weer te geven.

Springt naar de eerste afbeelding in de animatie reeks.

Pictogram

Eerste afbeelding

Speelt de animatie achterwaarts af.

Pictogram

Naar achteren

Stopt de animatie.

Pictogram

Stoppen

Start de animatie.

Pictogram

Afspelen

Springt naar de laatste afbeelding in de animatie.

Pictogram

Laatste afbeelding

Afbeeldingsnummer

Geeft de positie van de huidige afbeelding in de animatie. Wenst u een andere afbeelding te zien, voeg dan het nummer in of klik op de pijltjes naar boven of naar beneden.

Duur

Voeg het aantal seconden in, dat de afbeelding moet getoond worden. Deze optie is slechts beschikbaar wanneer u de optie Bitmap object in het veld Animatie groep selecteert.

Aantal keren doorlopen

Stelt het aantal keren in, dat de animatie moet worden afgespeeld. Als u wenst dat de animatie doorlopend wordt afgespeeld, kies Max.

Afbeelding

Hier kunt u objecten aan de animatie toevoegen of eruit verwijderen.

Object toepassen

Voegt het of de object(en) als een enkelvoudige afbeelding toe.

Pictogram

Object toepassen

Objecten afzonderlijk toepassen

Voegt een afbeelding toe voor elk geselecteerd object. Selecteerde u een gegroepeerd object, dan wordt een afbeelding gemaakt voor elk object in de groep.

U kunt tevens een animatie zoals een GIF-animatie selecteren en op dit pictogram klikken om de animatie te openen voor bewerking. Wanneer u de animatie naar wens hebt bewerkt, klikt u op Maken om een nieuwe animatie in uw dia in te voegen.

Pictogram

Objecten afzonderlijk toepassen

Huidige afbeelding verwijderen

Verwijdert de afbeelding uit de animatie.

Pictogram

Huidige afbeelding verwijderen

Alle afbeeldingen verwijderen

Verwijdert alle afbeeldingen uit de animatie.

Pictogram

Alle afbeeldingen verwijderen

Getal

Hier ziet u het totaal aantal beelden in de animatie.

Animatiegroep

Hier kunt u objecteigenschappen voor uw animatie instellen.

Groepsobject

Voegt afbeeldingen samen in een enkelvoudig object zodat ze als een groep kunnen verplaatst worden. U kunt nog steeds elk individueel object bewerken door op de groep te dubbelklikken in de dia.

Bitmapobject

Combineert de afbeeldingen in een enkele afbeelding.

Uitlijning

Lijnt de afbeeldingen in uw animatie uit.

Maken

Voegt de animatie in, in de huidige dia.