Lay-out

Definieert de standaardinstellingen voor het weergeven van objecten in uw tekstdocumenten en ook de standaardinstellingen voor de vensterelementen.

Om toegang te krijgen tot deze functie..

Open een tekstdocument, kies - LibreOffice Writer/LibreOffice Writer/Web - Beeld.


Vanglijnen

Specificeert instellingen die verwijzen naar het uiterlijk van begrenzingen.

Hulplijnen tijdens verplaatsen

Toont vanglijnen rond de frames wanneer frames worden verplaatst. U kunt de optie Hulplijnen bij verplaatsen selecteren om met behulp van linaalwaarden de exacte positie van het object weer te geven.

Weergave

Specificeert of schuifbalken en linialen weergegeven worden.

Horizontale liniaal

Toont de horizontale liniaal. Selecteer de gewenste maateenheid in de overeenkomstige lijst.

Verticale liniaal

Toont de verticale liniaal. Selecteer de gewenste maateenheid in de overeenkomstige lijst.

Rechts uitgelijnd

Toegang tot deze opdrachten hebt u slechts als u ondersteuning voor Aziatische talen hebt ingeschakeld in - Taalinstellingen - Talen.

Lijnt de verticale liniaal met de rechterrand uit.

Vloeiend scrollen

Activeert de functie voor het soepel scrollen door pagina's. De scrollsnelheid hangt af van het gebied en de kleurdiepte van de weergave.

Weergeven

Definieert welke documentelementen weergegeven moeten worden.

Afbeeldingen en objecten

Specificeert of afbeeldingen en objecten op het scherm weergegeven moeten worden. Als deze elementen worden verborgen, ziet u in plaats daarvan lege frames als tijdelijke aanduidingen.

U kunt de weergave van afbeeldingen ook regelen via het pictogram Afbeeldingen aan/uit. Als er een tekstdocument geopend is, wordt dit pictogram op de werkbalk Extra weergegeven.

Notitiepictogram

Als de optie Afbeeldingen en objecten niet geselecteerd is, worden er geen afbeeldingen van het internet geladen. Afbeeldingen binnen een tabel en zonder een indicatie van hun grootte kunnen weergaveproblemen veroorzaken wanneer een oudere HTML-standaard op de bezochte pagina wordt gebruikt.


Tabellen

Toont de tabellen die in uw document staan.

Wilt u de tabelbegrenzingen weergeven, dan klikt u met de rechtermuisknop op een tabel en kiest u Tabelbegrenzingen of Tabel - Tabelbegrenzingen in een Writer-document.

Tekeningen en besturingselementen

Toont de tekeningen en besturingselementen in uw document.

Veldcodes

Toont de veldnamen in het document in plaats van de inhoud van de velden. U kunt ook Beeld - Veldnamen in een tekstdocument kiezen.

Notities

Toont notities. Klik op een notitie om de tekst te bewerken. Gebruik het contextmenu in de Navigator om een notitie te lokaliseren of te verwijderen. Gebruik het contextmenu van de notitie om deze notitie te verwijderen, alle notities of alle notities van deze auteur.

Instellingen (alleen voor HTML-document)

Maateenheid (alleen voor HTML-document)

Specificeert de Maateenheid voor HTML-documenten.