Lettertypen

Vervangt een lettertype door een lettertype van uw keuze. De vervanging vervangt een lettertype alleen als het wordt weergegeven op het scherm, of op het scherm en bij het afdrukken. De vervanging wijzigt niet de lettertype-instellingen die zijn opgeslagen in het document.

Het lettertype dat uw besturingssysteem standaard gebruikt voor vervanging wanneer het een niet-beschikbaar lettertype in een document tegenkomt, kunt u desgewenst negeren.

Om toegang te krijgen tot deze functie..

Kies - LibreOffice - Lettertypes.

Notitiepictogram

Vervanging van lettertypen is ook van invloed op de weergave van lettertypen op de LibreOffice-gebruikersinterface.

Waarschuwingspictogram

Sommige opties kunnen niet worden hersteld nadat ze zijn bewerkt. Bewerk de wijzigingen handmatig of klik op Annuleren en open het dialoogvenster Opties opnieuw.

Vervangingstabel toepassen

Schakelt de opgegeven instellingen voor vervanging van lettertypen in.

Vervangingstabel

Toont het oorspronkelijke lettertype en het lettertype waardoor het vervangen zal worden. Selecteer Altijd om het scherm- en printerlettertype te vervangen, zelfs als het oorspronkelijke lettertype op uw systeem geïnstalleerd is. Selecteer Alleen scherm om alleen het schermlettertype te vervangen.

Altijd keuzevak

Keuzevak Alleen scherm

Vervangingsactie

gemarkeerd

blanco

Lettertype op scherm en bij afdrukken vervangen, ongeacht of het lettertype is geïnstalleerd of niet.

gemarkeerd

gemarkeerd

Lettertype alleen op scherm vervangen, ongeacht of het lettertype is geïnstalleerd of niet.

blanco

gemarkeerd

Lettertype alleen op scherm vervangen, maar alleen als het lettertype niet beschikbaar is.

blanco

blanco

Lettertype op scherm en bij afdrukken vervangen, maar alleen als het lettertype niet beschikbaar is.

Lettertype

Typ of selecteer de naam van het lettertype dat u wilt vervangen.

Vervangen door

Voer de naam van het vervangingslettertype in of selecteer deze.

Toepassen

Past de geselecteerde lettertypevervanging toe.

Pictogram

Toepassen

Verwijderen

Verwijdert de geselecteerde lettertypevervanging.

Pictogram

Verwijderen

Lettertype-instellingen voor HTML- en Basic-broncode

Selecteer het lettertype en de tekengrootte voor de weergave van HTML- en Basic-broncode.

Lettertypen

Selecteer het lettertype voor de weergave van HTML- en Basic-broncode. Selecteer Automatisch om automatisch een geschikt lettertype te detecteren.

Alleen niet-proportionele lettertypen

Selecteer deze optie om alleen niet-proportionele lettertypen in de lijst Lettertypen weer te geven.

Grootte

Selecteer een tekengrootte voor de weergave van HTML- en Basic-broncode.