LibreOffice

Gebruik dit dialoogvenster om algemene instellingen te maken voor het werken met LibreOffice. De informatie heeft betrekking op zaken als gebruikersgegevens, opslaan, afdrukken, paden naar belangrijke bestanden en directories en standaardkleuren. Deze instellingen worden automatisch opgeslagen.

Om toegang te krijgen tot deze functie..

Kies - LibreOffice.

Gebruikersgegevens

Hier kunt u gebruikersgegevens invoeren of bewerken. Sommige gegevens kunnen bij het installeren van LibreOffice al ingevuld zijn door de gebruiken of de systeembeheerder.

Algemeen

Specificeert de algemene instellingen voor LibreOffice.

Beeld

Specificeert de weergave opties.

Afdrukopties

Specificeert de opties voor de afdrukinstellingen.

Paden

Deze sectie bevat de standaardpaden naar belangrijke mappen in LibreOffice. Deze paden kunnen door de gebruiker gewijzigd worden.

Lettertypen

Vervangt een lettertype door een lettertype van uw keuze. De vervanging vervangt een lettertype alleen als het wordt weergegeven op het scherm, of op het scherm en bij het afdrukken. De vervanging wijzigt niet de lettertype-instellingen die zijn opgeslagen in het document.

Veiligheid

Definieert de beveiligingsopties voor het opslaan van documenten, voor webverbindingen, en voor het openen van documenten die macro's bevatten.

Personalization

U kunt de persoonlijke voorkeuren van LibreOffice instellen met dezelfde thema's als Mozilla Firefox. De Menubalk, bovenste werkbalken en onderste werkbalken zullen de gekozen thema's in hun achtergrond weergeven.

Toepassingskleuren

Stelt de kleuren in voor de LibreOffice-gebruikersinterface. U kunt de huidige instellingen als kleurenschema opslaan en ze later laden.

Toegankelijkheid

Hiermee stelt u opties in die LibreOffice-programma's toegankelijker maken voor gebruikers die slechtziend zijn, of beperkte bewegingsvrijheid of andere handicaps hebben.

Geavanceerd

Hiermee geeft u de opties op om Java-toepassingen in LibreOffice, met inbegrip van Java Runtime Environment (JRE) te gebruiken. Het regelt ook het gebruik van experimentele (instabiele) functies zoals macro-opname.

BasicIDE

Bepaalt de instellingen voor Basic IDE (Integrated Development Environment) om te helpen met het bewerken van macro's in Basic.

Online-update

Specificeert een aantal opties voor de automatische notificatie en download van online-updates naar LibreOffice.

OpenCL

OpenCL is een technologie om de snelheid van het bereken van grote spreadsheets te verhogen.

Herstellen

Herstelt wijzigingen die in het huidige tabblad zijn aangebracht, naar de wijzigingen die van toepassing waren toen dit dialoogvenster werd geopend.