Tekstkleur veranderen

Klik op de pijl naast het pictogram Tekstkleur om een werkbalk te activeren waar u uit een reeks kleuren kunt kiezen.

Pictogram

Tekstkleur

Pictogram

Het volgende heeft alleen betrekking op LibreOffice Writer: Als u kort op het pictogram klikt terwijl er geen tekst geselecteerd is, verandert de muisaanwijzer in een verfblik. Gebruik dit symbool met de muistoets ingedrukt om over een tekstgebied te slepen. Dit tekstgebied neemt de geselecteerde kleur aan. De functie blijft actief zolang het pictogram ingedrukt is, totdat u klikt zonder te slepen, of totdat u op de Esc-toets drukt.

Het volgende is van toepassing op alle modules (LibreOffice Writer, Calc, Draw, Impress): selecteer de tekst die een andere kleur moet krijgen, en klik dan de gewenste kleur aan op de werkbalk.

Opmaak kopiëren met Paintbrush opmaken

Tekstkleur