Startcentrum

Welkom bij LibreOffice. Bedankt voor het gebruiken van LibreOffice application help. Druk op F1 wanneer u hulp nodig hebt bij het gebruiken van de LibreOffice-software.

U ziet het Startcentrum als er geen document is geopend in LibreOffice. Het is in twee panelen verdeeld. Klik in het linker paneel op een pictogram om een nieuw document of een dialoogvenster voor bestanden te openen.

Bestaand bestand openen

Het pictogram Een document openen geeft een dialoogvenster bestand openen.

De knop Extern bestand openen geeft een dialoogvenster Externe bestanden om bestanden te openen die op een externe server staan.

De knop Recent geopende documenten toont miniaturen van de meest recent geopenden bestanden. Beweeg uw muis over de miniatuur om het document te benadrukken, een tip over de locatie van het document te geven en een pictogram in de rechterbovenhoek te tonen om de miniatuur van het deelvenster en uit de lijst met recente bestanden te verwijderen. Klik op de miniatuur om het onderliggende document te openen.

Tippictogram

Druk op het pijltje naast de knop Recente bestanden om een menu te openen waar u de lijst met recent geopenden documenten kunt verwijderen.

Klik op de knop Sjablonen om alle bestaande sjablonen te tonen in het rechter gedeelte van het venster.

Tippictogram

Klik op het pijltje naar de knop Sjablonen om een menu te openen waar u de bestaande sjablonen kunt filteren op documenttype of het dialoogvenster Sjablonen kunt openen.

Tippictogram

Klik met rechts op een sjabloon in het rechter paneel om een menu te openen waar u de sjabloon kunt openen om een nieuw document op basis van de sjabloon te maken of de sjabloon zelf te bewerken.

Maken:

De knoppen voor de documenten openen elk een document van het gespecificeerde type.

De knop Extensies opent de internetpagina https://extensions.libreoffice.org/, waar u sjablonen en aanvullende functies kunt downloaden voor LibreOffice.

Waarschuwingspictogram

Van niet elk type bestand wordt een miniatuurafbeelding van de inhoud ervan weergegeven. In plaats daarvan kunt u een grote pictogram zien dat door uw computer voor dat bestandstype wordt gebruikt.