Standaardsjablonen wijzigen

Als u een nieuw document opent met Bestand - Nieuw verschijnt een leeg document, gebaseerd op een LibreOffice sjabloon. U kunt dit document bewerken, wijzigen of vervangen door een bestaand document zodat het nieuwe document uw gebruikergedefinieerde opmaakprofielen of andere inhoud bevat.

Standaardsjablonen wijzigen

Notitiepictogram

U kunt een sjabloon definiëren voor elke LibreOffice-module. Het volgende beschrijft hoe u te werk gaat voor tekstdocumenten.

1. Sla het document nu op door Bestand - Sjablonen - Opslaan als sjabloon te kiezen en sla het document op, bijvoorbeeld in de categorie Mijn sjablonen.

2. Kies Bestand - Nieuw - Sjablonen.

3. Dubbelklik op Mijn sjablonen in de lijst. U ziet nu de gebruikergedefinieerde sjablonen in de gebruikersmap die gespecificeerd is onder - LibreOffice - Paden. Selecteer de sjabloon die u zojuist hebt opgeslagen.

4. Kies Als standaard instellen. Dat is alles wat u hoeft te doen. De volgende keer dat u een nieuw tekstdocument opent, zal het nieuwe document overeenkomen met de sjabloon dat u hebt geselecteerd.

Gebruikergedefinieerde sjablonen gebruiken

Er zijn verschillende manieren om uw werk eenvoudiger te maken met behulp van uw eigen gebruikergedefinieerde sjablonen.

Sjablonen in de map Sjablonen

U kunt een nieuw sjabloon opslaan via Bestand - Sjablonen - Opslaan als sjabloon of door het "Sjabloon"-bestandsformaat te selecteren in alle dialoogvensters Opslaan als. Sla de sjabloon op in de gebruikersmap die is aangegeven onder - LibreOffice - Paden om toegang te krijgen tot het sjabloon via het dialoogvenster Bestand - Nieuw - Sjablonen.

Als u de sjabloon wilt bewerken, kiest u Bestand - Nieuw - Sjablonen, selecteer de sjabloon en klik op de knop Bewerken.

Sjablonen