Sneller afdrukken met verminderde gegevens

U kunt desgewenst de hoeveelheid gegevens die nodig is om uw document af te drukken, verminderen. De instellingen kunnen anders ingesteld worden voor rechtstreeks afdrukken naar een printer of voor afdrukken naar een bestand.

1. Kies - LibreOffice - Afdrukken.

2. Klik op een van de volgende instellingsopties:

Printer - om opties te definiëren voor het verminderen van gegevens terwijl u rechtstreeks naar een printer afdrukt

Afdrukken naar bestand - om opties te definiëren voor het verminderen van gegevens terwijl u naar een bestand afdrukt

3. Selecteer een willekeurige combinatie van de vier opties en klik op OK.

In alle documenten die u vanaf nu afdrukt, worden de gewijzigde opties gebruikt.

4. Druk uw document af.

U kunt gegevens voor transparantie, kleurovergangen of bitmaps verminderen. Wanneer u de gegevens vermindert, zal dit op vele printers geen slechtere afdrukkwaliteit opleveren. De afdruktijd wordt echter aanzienlijk verkort, en wanneer u naar een bestand afdrukt, is de bestandsgrootte veel kleiner.