Hyperlinks invoegen

U kunt hyperlinks op twee manieren invoegen: als tekst of als knop. In beide gevallen hoeft de zichtbare tekst niet hetzelfde te zijn als een URL.

Plaats de tekstcursor in het document op het punt waar de hyperlink moet worden ingevoegd. Selecteer Hyperlink in het menu Invoegen. Of klik op het Pictogram Hyperlink op de werkbalk Standaard. Het dialoogvenster Hyperlink verschijnt.

Tippictogram

Hyperlinks kunnen ook worden ingevoegd door te slepen met de muis vanuit de Navigator. Hyperlinks kunnen verwijzen naar verwijzingen, koppen, afbeeldingen, tabellen, objecten, mappen, benoemde cellen of bladwijzers.

Tippictogram

Als u een hyperlink, die verwijst naar Tabel 1, wilt invoegen in een tekst, sleept u het item Tabel 1 uit de Navigator en laat u het los in de tekst. Teneinde dit te doen moet de Als hyperlink invoegen sleepmodus zijn geselecteerd in de Navigator.

Relatieve en absolute koppelingen