Opdrachtknop aan een document toevoegen

Met behulp van de werkbalk Besturingselementen kunt u selectievakjes, knoppen, tabellen met gegevensrecords en andere besturingselementen aan een document toevoegen.

Zo voegt u een knop aan een document toe:

1. Kies Beeld - Werkbalken - Besturingselementen.

2. Klik op de werkbalk Besturingselementen op het pictogram Knop.

De muisaanwijzer verandert in een dradenkruis.

3. Sleep met de muis in het document om de knop te tekenen.

4. Klik met de rechtermuisknop en kies Besturingselement.

5. Specificeer de eigenschappen van de knop.

6. Als u de label van de knop wilt wijzigen, klikt u op het tabblad Algemeen en bewerkt u de tekst in het vak Titel.

7. Als u een macro aan de knop wilt koppelen, klikt u op het tabblad Gebeurtenissen en klik vervolgens op de knop ... naast de knopactie die met de macro moet worden uitgevoerd. Zoek de macro die u wilt gebruiken in het dialoogvenster Macro toewijzen en klik vervolgens op OK.

8. Sluit het dialoogvenster Eigenschappen.

9. (Optioneel) Geef de eigenschappen op van het formulier waarvan de knop deel uitmaakt.

10. Klik met de rechtermuisknop en kies Formulier.

11. Het dialoogvenster Formuliereigenschappen wordt geopend.

12. Specificeer de eigenschappen voor het formulier en sluit het dialoogvenster.