Documenten als e-mail verzenden

Terwijl u in LibreOffice werkt kunt u het huidige document als een e-mail bijlage verzenden.

1. Kies Bestand - Verzenden - Document als e-mail

LibreOffice opent uw standaard-emailprogramma.

2. In uw e-mailprogramma typt u een ontvanger, onderwerp en een eventuele tekst in. Vervolgens verzendt u de e-mail.

Tippictogram

Indien u een e-mail aan een ontvanger wilt verzenden die alleen software heeft die het OpenDocument-bestandsformaat niet kan lezen, kunt u het huidige document verzenden in een veel gebruikt gesloten bestandsformaat.
Kies voor een tekstdocument Bestand - Verzenden - Als Microsoft Word e-mailen. Kies voor een werkblad Bestand - Verzenden - Als Microsoft Excel e-mailen. En kies voor een presentatie Bestand - Verzenden - Als Microsoft PowerPoint-presentatie e-mailen.
Kies Bestand - Verzenden - Als PDF e-mailen als u het document als alleen-lezen wilt verzenden.
Deze opdrachten wijzigen uw huidige document niet. Er wordt een tijdelijke kopie gemaakt en verzonden.

Documenten opslaan