Documenten opslaan

Dit pictogram is voor tips over hoe u dit programma effectiever kunt gebruiken.

Het document wordt opgeslagen onder zijn pad en naam op het huidige lokale gegevensmedium of netwerkschijf of op het Internet, een willekeurige oudere versie wordt tijdens dit proces overschreven.

Wanneer u een nieuw bestand voor de eerste keer opslaat wordt het dialoogvenster Opslaan als geopend, waarin u een naam, map en schijf of volume voor het bestand kunt intoetsen. Teneinde dit dialoogvenster te openen kiest u Bestand - Opslaan als.

Notitiepictogram

U kunt het automatisch laten maken van een reservekopie instellen onder - Laden/Opslaan - Algemeen.

Automatische extensie voor de bestandsnaam

Bij het opslaan van een bestand, voegt LibreOffice altijd een extensie aan de bestandsnaam toe, behalve wanneer het bestand al een extensie heeft die overeenkomt met het bestandstype. Bekijk de lijst met ODF-extensies.

Enkele voorbeelden van automatische extensies staan in de onderstaande tabel weergegeven:

U voert deze bestandsnaam in

U selecteert dit bestandstype

Bestand wordt met deze naam opgeslagen

mijn bestand

ODF-tekst

mijn bestand.odt

mijn bestand.odt

ODF-tekst

mijn bestand.odt

mijn bestand.txt

ODF-tekst

mijn bestand.txt.odt

mijn bestand.txt

Tekst (.txt)

mijn bestand.txt