Openen van een document met WebDAV over HTTPS

In LibreOffice kunt u documenten openen en opslaan, die zijn opgeslagen op een WebDAV-server met gebruik van het veilige HTTPS-protocol.

U moet gebruik maken van de LibreOffice bestandsdialoogvensters om WebDAV op HTTPS te gebruiken.

1. Kies - LibreOffice - Algemeen. Zorg er voor dat LibreOffice dialoogvensters gebruiken is ingeschakeld. Klik op OK om het dialoogvenster te sluiten.

2. Kies Bestand - Openen.

3. Voer in het vak Bestandsnaam het pad naar de WebDAV-map in. Voer bijvoorbeeld, https://192.168.1.1/webmap in om een veilige verbinding met de WebDAV-server op het IP-adres 192.168.1.1 te openen en de inhoud van de map webmap weer te geven.

4. De eerste keer dat u verbinding maakt met een WebDAV-server, wordt het dialoogvenster "Website gecertificeerd door een onbekende autoriteit" geopend.

U moet op de knop Certificaat onderzoeken klikken en het certificaat controleren.

Kies, als u het certificaat accepteert, "Certificaat voor deze sessie tijdelijk accepteren" en klik op de knop OK. Nu kunt u bestanden op de WebDAV-server openen en opslaan zonder verdere vragen, totdat u LibreOffice sluit.

Klik, als u het certificaat niet vertrouwd, op de knop Annuleren.

5. Als u het certificaat geaccepteerd hebt, kunt u nu de bestandsnamen selecteren die u wilt openen en op Openen klikken.

Als de domeinnaam in het certificaat en de ingegeven domeinnaam in het dialoogvenster niet overeenkomen, wordt een dialoogvenster getoond waarin u uit de volgende opties kunt kiezen:

Certificaat weergeven - Opent het dialoogvenster Certificaat weergeven.

Volgende - Als u er zeker van bent dat beide domeinen gelijk zijn, klikt u op de knop Volgende.

Verbinding verbreken - Verbreekt de verbinding.

Als u op de knop Volgende klikt, wordt mogelijk een dialoogvenster getoond, waarin u gevraagd wordt om een gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren.