Een externe bestandsservice instellen

Notitiepictogram

Om toegang tot externe servers te krijgen, moet u de LibreOffice’s eigen dialoogvensters Openen en Opslaan gebruiken. Als u momenteel de dialoogvensters van uw besturingssysteem gebruikt voor het opslaan en openen van bestanden, ga dan naar Extra > Opties > LibreOffice > Algemeen en selecteer het vak LibreOffice dialogvensters gebruiken.

Om toegang te krijgen tot deze functie..

Gebruik, om een externe serververbinding in te schakelen, één van deze methoden:

• Klik op de knop Externe bestanden in het Startcentrum.

• Selecteer Bestand - Extern bestand openen

• Selecteer Bestand - Extern bestand opslaan

Klik vervolgens in het dialoogvenster op de knop Service toevoegen om het dialoogvenster Bestandsservices te openen.

Verbinden met een WebDAV server

In het dialoogvenster Bestandsservices, instellen:

Notitiepictogram

Opmerking: de root van de bestandsservice wordt geleverd door beheerders van de bestandsservice en kan bestaan uit scriptbestanden, parameters en paden.

Klik, nadat de verbinding is gedefinieerd op OK om verbinding te maken. Het dialoogvenster zal vervagen tot de verbinding met de server is ingesteld. Een dialoogvenster kan verschijnen waarin gevraagd wordt naar de gebruikersnaam en het wachtwoord om in te loggen op de server. Vervolg door de juiste gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren.

Verbinden met FTP en SSH servers

In het dialoogvenster Bestandsservices, instellen:

Klik, nadat de verbinding is gedefinieerd op OK om verbinding te maken. Het dialoogvenster zal vervagen tot de verbinding met de server is ingesteld.

Verbinden met een Windows Share

In het dialoogvenster Bestandsservices, instellen:

Klik, nadat de verbinding is gedefinieerd op OK om verbinding te maken. Het dialoogvenster zal vervagen tot de verbinding met de server is ingesteld.

Verbinden met Google Drive

In het dialoogvenster Bestandsservices, instellen:

Klik, nadat de verbinding is gedefinieerd op OK om verbinding te maken. Het dialoogvenster zal vervagen tot de verbinding met de server is ingesteld.

Verbinden met een CMIS server

In het dialoogvenster Bestandsservices, instellen: