Tabelassistent - Primaire sleutel instellen

Specificeert een veld in de tabel dat als primaire sleutel gebruikt moet worden.

Een primaire sleutel maken

Selecteer deze optie om een primaire sleutel te maken. Voeg een primaire sleutel aan elke databasetabel toe om alle records op unieke wijze te identificeren. Voor sommige databasesystemen in LibreOffice is een primaire sleutel verplicht om de tabellen te kunnen bewerken.

Automatisch een primaire sleutel toevoegen

Selecteer deze optie om automatisch een primaire sleutel als extra veld toe te voegen.

Een bestaand veld als primaire sleutel gebruiken

Selecteer deze optie om een bestaand veld met unieke waarden te gebruiken als primaire sleutel.

Veldnaam

Selecteer de naam van het veld.

Automatische waarde

Selecteer deze optie om automatisch een waarde in te voegen en de waarde van het veld voor elke nieuwe record te verhogen. De database moet automatische verhoging ondersteunen om de functie Automatische waarde te kunnen gebruiken.

Primaire sleutel als een combinatie van verschillende velden definiëren

Selecteer deze optie om een primaire sleutel uit een combinatie van meerdere, bestaande velden te maken.

Beschikbare velden

Selecteer een veld en klik op > om het aan de lijst met primaire-sleutelvelden toe te voegen.

>

Klik hier om het(de) geselecteerde veld(en) te verplaatsen naar het vak waar de pijl naar wijst.

<

Klik hier om het(de) geselecteerde veld(en) te verplaatsen naar het vak waar de pijl naar wijst.

Velden voor primaire sleutels

Selecteer een veld en klik op < om het uit de lijst met primaire sleutelvelden te verwijderen. De primaire sleutel wordt gemaakt als samenvoeging van de velden in deze lijst, van boven naar beneden.

Tabelassistent - Tabel maken