Selecteer database

Maakt een nieuwe database, opent een databasebestand of maakt een verbinding met een bestaande database.

Een nieuwe database maken

Selecteer deze optie om een nieuwe database te maken. Deze optie gebruikt de HSQL-databaseprogramma met standaardinstellingen. De laatste pagina van de Assistent verschijnt nu.

Externe webpagina over HSQL.

Open een bestaand databasebestand

Kies of u een databasebestand wilt openen uit een lijst met onlangs gebruikte bestanden of uit een dialoogvenster voor bestandsselectie.

Onlangs gebruikt

Selecteer een databasebestand in de lijst met onlangs gebruikte bestanden. Klik op 'Voltooien' om het bestand onmiddellijk te openen en de Assistent af te sluiten.

Openen

Opent een dialoogvenster voor bestandsselectie waarin u een databasebestand kunt selecteren. Klik op 'Openen' of OK in het dialoogvenster voor bestandsselectie om het bestand onmiddellijk te openen en de Assistent af te sluiten.

Met een bestaande database verbinden

Selecteer deze optie om een databasedocument voor een bestaande databaseverbinding te maken.

Databasetype

Selecteer het databasetype voor de bestaande databaseverbinding.

Notitiepictogram

De databasetypen Outlook, Evolution, KDE-adresboek en Seamonkey vereisen geen extra informatie. Voor andere databasetypen heeft de Assistent extra pagina's voor het specificeren van de vereiste informatie.

De volgende pagina van de Assistent is een van de volgende:

Opslaan en verder gaan

Specificeert of u de database wilt registreren, de database wilt openen om te bewerken, of een nieuwe tabel wilt invoegen.

Tekstbestandverbinding instellen

Microsoft Access of Microsoft Access 2007 verbinding instellen

LDAP-verbinding instellen

ADO-verbinding instellen

JDBC-verbinding instellen

Oracle-databaseverbinding instellen

MySQL-instellingen

ODBC-instellingen

Werkbladverbinding instellen