Assistent Fax

De Assistent voor faxen openen. De Assistent kan u helpen bij het maken van documentsjablonen voor faxdocumenten. Vervolgens kunt u de faxdocumenten afdrukken op een printer of verzenden naar een faxapparaat (indien het faxstuurprogramma beschikbaar is).

Om toegang te krijgen tot deze functie..

Kies Bestand - Assistenten - Fax

LibreOffice wordt geleverd met een sjabloon voor faxdocumenten. U kunt de sjabloon wijzigen met de Assistent, zodat deze aan uw eigen wensen voldoet. De Assistent begeleidt u stapsgewijs bij het maken van documentsjablonen en bevat diverse lay-out- en ontwerpopties. In het documentvoorbeeld kunt u het uiterlijk van de voltooide fax bekijken.

In het dialoogvenster kunt u de gegevens en opties op elk gewenst moment wijzigen. U kunt ook een volledige pagina of alle pagina's in de Assistent overslaan, zodat er geen wijzigingen worden aangebracht in de huidige instellingen (of standaardinstellingen).

Assistent Fax - Pagina-ontwerp

Kies hier de stijl van uw faxdocument.

Assistent Fax - Op te nemen items

Aangeven welke faxelementen moeten worden afgedrukt.

Assistent Fax - Afzender en ontvanger

Specificeert de ontvanger en afzenderinformatie voor de fax.

Assistent Fax - Voettekst

Specificeert de gegevens voor de voettekst.

Assistent Fax - Naam en locatie

Definieert de naam van de sjabloon en de locatie.

Vorige

Klik op de knop Vorige om de instellingen te bekijken die op de vorige pagina zijn gekozen. Als u op deze knop klikt, worden de huidige instellingen niet gewijzigd of verwijderd. De knop Vorige blijft vanaf de tweede pagina actief.

Volgende

De Assistent slaat de huidige instellingen op en gaat naar de volgende pagina. Als u de laatste pagina hebt bereikt, is de knop Volgende niet meer beschikbaar.

Voltooien

Aan de hand van de instellingen die u hebt opgegeven, wordt met behulp van de assistent een documentsjabloon gemaakt, die op de vaste schijf wordt opgeslagen. In het werkgebied wordt het nieuwe document weergegeven dat op basis van de sjabloon is gemaakt (met als bestandsnaam "NaamloosX").

Annuleren

Als u op Annuleren klikt, wordt het dialoogvenster gesloten zonder dat de wijzigingen worden opgeslagen.