Het Help-venster van LibreOffice

Waarschuwingspictogram

Het Help-systeem voor alle versies van de software is gebaseerd op dezelfde bronbestanden. Sommige in de Help beschreven functies zouden niet behoeven te zijn opgenomen in deze specifieke distributie. Sommige mogelijkheden die specifiek zijn voor een distributie zouden niet vermeld behoeven te zijn in deze Help.

In het Help-venster wordt de Help-pagina weergeven die momenteel is geselecteerd.

De werkbalk bevat belangrijke functies waarmee u het Help-systeem kunt besturen:

Pictogram

Het Navigatiebereik verbergen en weergeven

Pictogram

Teruggaan naar de vorige pagina

Pictogram

Voorwaarts verplaatsen naar de volgende pagina

Pictogram

Naar de eerste pagina van het huidige Help-onderwerp gaan

Pictogram

De huidige pagina afdrukken

Pictogram

Deze pagina aan de bladwijzers toevoegen

pictogram Record zoeken

Opent het dialoogvenster Zoeken op deze pagina.

Deze opdrachten vindt u ook in het contextmenu van het Help-document.

Help-pagina

U kunt standaard kopieeropdrachten gebruiken om vanuit de Help-viewer naar het klembord op uw besturingssysteem te kopiëren. Voorbeeld:

1. Selecteer op een Help-pagina de tekst die u wilt kopiëren.

2. Druk op +C.

Zo zoekt u naar de huidige Help-pagina:

1. Klik op het pictogram Zoeken op deze pagina.

Het dialoogvenster Zoeken op deze pagina wordt geopend.

Notitiepictogram

U kunt ook in de Help-pagina klikken en drukken op +F.

2. In het dialoogvenster Zoeken naar voert u de tekst in die u wilt vinden.

3. Selecteer de zoekopties die u wilt gebruiken.

4. Klik op Zoeken.

Klik nogmaals op Zoeken om te kijken of de term nog een keer voorkomt op de pagina.

Navigatievenster

Het navigatievenster van het Help-venster bevat de tabbladen Inhoud, Index, Zoeken en Bladwijzers.

In de keuzelijst bovenaan kunt u andere Help-modules van LibreOffice selecteren. De tabbladen Index en Zoeken bevatten alleen gegevens voor de geselecteerde LibreOffice-module.

Inhoud

Toont een index van alle hoofdonderwerpen van alle modules.

Index

Toont een lijst van geïndexeerde sleutelwoorden voor de momenteel geselecteerde LibreOffice module.

Zoeken

Een volledige-tekst zoekopdracht uitvoeren. Met de zoekopdracht wordt gezocht in de gehele Help-inhoud van de geselecteerde LibreOffice-module.

Bladwijzers

Door de gebruiker gedefinieerde bladwijzers. U kunt bladwijzers bewerken, verwijderen of erop klikken om naar de bijbehorende pagina's te gaan.