Mail

Op de pagina E-mail en nieuws in het dialoogvenster Hyperlink kunt u hyperlinks voor e-mail- of nieuwsadressen bewerken.

Om toegang te krijgen tot deze functie..

Klik op het pictogram Hyperlink op de werkbalk Standaard en dan op E-mail

E-mail

Ontvanger

Met deze optie bepaalt u dat de hyperlink naar een e-mail adres verwijst. Klikken op de hyperlink in het document zal een nieuw mailbericht maken, geadresseerd aan de ontvanger die is opgegeven in het veld Ontvanger.

Gegevensbronnen

Klik op deze knop om de gegevensbronverkenner te tonen of te verbergen. Sleep het E-mail-gegevensveld van de ontvanger vanuit de gegevensbronverkenner in het tekstveld Ontvanger.

Onderwerp

Hier voert u een onderwerp in dat wordt ingevoegd in de onderwerp-regel van het nieuwe bericht.

Andere instellingen

Frame

Voer de naam in van het frame waarin u het gekoppelde bestand wilt openen, of selecteer een vooraf gedefinieerd frame in de lijst. Als u dit vak leeg laat, wordt het gekoppelde bestand in het huidige browservenster geopend.

Formulier

Specificeer of de hyperlink als tekst of als knop is ingevoegd.

Gebeurtenissen

Opent het dialoogvenster Macro toewijzen, waarin programmacodes kunnen worden toegewezen aan gebeurtenissen, zoals 'Muis op object' of 'Hyperlink activeren'.

Tekst

Specificeert de zichtbare tekst of knop-bijschrift voor de hyperlink.

Naam

Voer een naam voor de hyperlink in. LibreOffice voegt een NAME-tag in de hyperlink in.