Internet

Gebruik de pagina Internet van het dialoogvenster Hyperlink om hyperlinks in WWW- of FTP-adressen te bewerken.

Om toegang te krijgen tot deze functie..

Klik op het pictogram Hyperlink op de werkbalk Standaard en dan op Internet.

Kies Invoegen - Hyperlink

De velden voor de inlognaam, wachtwoord en anonieme gebruiker zijn alleen beschikbaar voor FTP-adressen.

Type hyperlink

Web

Maakt een http-hyperlink.

FTP

Maakt een FTP-hyperlink.

URL

Voer een URL in voor het bestand dat u wilt openen wanneer u op de hyperlink klikt. Als u geen doelframe opgeeft, wordt het bestand in het huidige document of frame geopend.

Loginnaam

Voer uw loginnaam in, als u met FTP-adressen werkt.

Wachtwoord

Voer uw wachtwoord in, als u met FTP-adressen werkt.

Anonieme gebruiker

Hiermee kunt u in het FTP-adres inloggen als een anonieme gebruiker.

Andere instellingen

Frame

Voer de naam in van het frame waarin u het gekoppelde bestand wilt openen, of selecteer een vooraf gedefinieerd frame in de lijst. Als u dit vak leeg laat, wordt het gekoppelde bestand in het huidige browservenster geopend.

Formulier

Specificeer of de hyperlink als tekst of als knop is ingevoegd.

Gebeurtenissen

Opent het dialoogvenster Macro toewijzen, waarin programmacodes kunnen worden toegewezen aan gebeurtenissen, zoals 'Muis op object' of 'Hyperlink activeren'.

Tekst

Specificeert de zichtbare tekst of knop-bijschrift voor de hyperlink.

Naam

Voer een naam voor de hyperlink in. LibreOffice voegt een NAME-tag in de hyperlink in.