Exporteer als EPUB

Exporteert het huidige bestand naar EPUB.

EPUB is standaard voor elektronische boekbestanden met de extensie .epub die kan worden gedownload en gelezen op apparaten zoals smartphones, tablets, computers of e-readers.

Om toegang te krijgen tot deze functie..

Kies Bestand - Exporteren als EPUB.

Exportweren als EPUB

Direct exporteren als EPUB

Dialoogvenster EPUB exporteren

Algemeen

Versie

Stelt de versie van het resulterende EPUB-bestand in.

Splitsmethode:

Selecteer het starttype van de volgende EPUB-sectie.

Lay-outmethode

Bepaalt of een herplaatsbaar of een vaste lay-out EPUB wordt gegenereerd.

Aangepaste omslagafbeelding:

Voer het volledige pad in van het aangepaste omslagafbeeldingsbestand. Als de invoer leeg is, neemt de export de omslagafbeelding op in de mediamap (zie hieronder), wanneer de naam één van de volgende is: cover.gif, cover.jpg, cover.png of omslag.svg.

Notitiepictogram

De aangepaste omslagafbeelding is ingesloten in het EPUB-bestand.

Aangepaste mediamap

Voer de aangepaste mediamap in voor het EPUB-bestand. De mediamap kan een omslagafbeelding bevatten zoals hierboven is te zien, aangepaste metagegevens en afbeeldingskoppelingen.

Standaard zoekt de export naar aangepaste media en aangepaste metagegevens in de huidige documentmap, in een map met dezelfde naam als de documentbestandsnaam. Als de documentnaam bijvoorbeeld MijnTekst.odt is, is de standaard mediamap voor omslag en metagegevens MijnTekst, in de huidige map.

Voor aangepaste metagegevens moet u een bestand met dezelfde naam opgeven als de oorspronkelijke bestandsnaam en met extensie als ".xmp". De meegeleverde metagegevens hebben voorrang op de metagegevens van het interne document. In het bovenstaande voorbeeld moet de aangepaste metagegevens in de MijnTekst-map bestaan als MijnTekst.xmp.

Afbeeldingskoppelingen betekent dat als u relatieve koppelingen naar afbeeldingen of tekst maakt en deze naar een afbeelding koppelen die beschikbaar is in de mediamap, dan zal dit medium beschikbaar zijn in het EPUB-exportresultaat als een pop-up.

Metagegevens

Voer de aangepaste metagegevens in om de standaard metagegevens van het document te overschrijven. Deze tekstvelden kunnen leeg worden gelaten.

Identificatie

Voer een unieke identificatie in voor de publicatie.

Titels

Voer de titel van de publicatie in.

Auteur

Voer de auteur van de publicatie in.

Taal

Taal van de publicatie (zie RFC4646 en ISO 639 voor mogelijke waarden).

Datum

Laatste wijzigingsdatum voor de publicatie. De waarde van deze eigenschap moet een XML Schema-Datum/Tijd zijn. Overeenkomstige datum van het formulier: CCYY-MM-DDThh: mm: ssZ.