Werkbalken

Hiermee kunt u werkbalken van LibreOffice aanpassen.

Om toegang te krijgen tot deze functie..

Kies Extra - Aanpassen - Werkbalken (tabblad).

Voer een tekenreeks in het tekstvak in om de zoekopdracht naar opdrachten te verkleinen.

Categorie

Selecteer de opdrachtcategorie in de keuzelijst om het zoeken naar opdrachten te beperken of blader door de onderstaande lijst. De opdrachten voor Macro's en stijlen staan onderaan de lijst.

Functie

Geeft de resultaten weer van de combinatie van de zoekreeks en categorie van de gewenste functie.

Omschrijving

Het tekstvak bevat een korte omschrijving van de geselecteerde opdracht.

Locatie

Selecteer de locatie waar de werkbalk moet worden gekoppeld. Als deze is gekoppeld aan een module van LibreOffice, is de werkbalk beschikbaar voor alle bestanden die in die module zijn geopend. Als de werkbalk aan het bestand is gekoppeld, is het alleen beschikbaar als dat bestand is geopend en actief is.

Werkbalk

Selecteer de werkbalk waarop de aanpassing moet worden toegepast. De huidige reeks functies wordt weergegeven in het onderstaande vak.

Toevoegen

Klik op de knop Toevoegen om een nieuwe werkbalk toe te voegen.

Verwijder

Klik op de knop Verwijderen om de werkbalk te verwijderen.

Notitiepictogram

U kunt alleen aangepaste werkbalken en aangepaste werkbalk-items verwijderen.

Rechter pijltoets

Klik op de rechter pijltoets om een functie te selecteren op het linker weergavevak en het naar het rechter weergavevak te kopiëren. Dit zal de functie aan de geselecteerde werkbalk toevoegen.

Linker pijltoets

Klik op de linker pijltoets om de geselecteerde opdracht van de huidige werkbalk te verwijderen.

Pijlen omhoog en omlaag

Klik op de pijlen omhoog of omlaag om de geselecteerde opdracht omhoog of omlaag te verplaatsen in de lijst met weergegeven werkbalk-opdrachten.

Tippictogram

U kunt de geselecteerde opdracht met slepen en neerzetten naar de gewenste positie verplaatsen.

Invoegen

Scheidingsteken invoegen:Voeg een scheidingsteken toe om de leesbaarheid van de werkbalk te verbeteren en om opdrachten per onderwerp te groeperen.

Wijzigen

Standaard

Verwijdert alle eerder aangebrachte wijzigingen aan deze werkbalk.