Nieuw

Een nieuw LibreOffice-document maken.

Om toegang te krijgen tot deze functie..

Kies Bestand - Nieuw.

Pictogram Nieuw op de werkbalk Standaard (hiermee wordt het type van het nieuwe document aangegeven)

Pictogram

Nieuw

+N

Als u een document wilt maken op basis van een sjabloon, kiest u Nieuw - Sjablonen.

Een sjabloon is een bestand dat de ontwerpelementen bevat voor een document, zoals de opmaakprofielen, achtergronden, frames, afbeeldingen, velden, paginalay-out en tekst.

Pictogram

Naam

Functie

Pictogram

Tekstdocument

Een nieuw tekstdocument maken (LibreOffice Writer).

Pictogram

Werkblad

Een nieuw werkblad maken (LibreOffice Calc).

Pictogram

Presentatie

Maakt een nieuw presentatie document (LibreOffice Impress).

Pictogram

Tekening

Een nieuw tekendocument maken (LibreOffice Draw).

Pictogram

Database

Opent de Assistent Database om een databasebestand te maken.

Pictogram

HTML-document

Een nieuw HTML-document maken.

Pictogram

XML-formulierdocument

Maakt een nieuw XForms-document maken.

Pictogram

Hoofddocument

Een nieuw hoofddocument maken.

Pictogram

Formule

Een nieuw formuledocument maken (LibreOffice Math).

Pictogram

Etiketten

Het dialoogvenster Etiketten openen, waarin de opties kunnen worden ingesteld voor etiketten, waarna een nieuw tekstdocument voor de etiketten wordt gemaakt (LibreOffice Writer).

Pictogram

Visitekaartjes

Het dialoogvenster Visitekaartjes openen, waarin de opties kunnen worden ingesteld voor visitekaartjes, waarna een nieuw tekstdocument wordt gemaakt (LibreOffice Writer).

Pictogram

Sjablonen

Een nieuw document maken door gebruik te maken van een bestaand sjabloon.