Invoegen

Via dit menu kunt u elementen in Draw-documenten invoegen, zoals afbeeldingen en hulplijnen.

Dia

Voegt na de geselecteerde pagina een lege pagina in.

Dia dupliceren

Gebruik deze opdracht om een kopie van de huidige pagina te creëren. De op deze wijze gedupliceerde pagina wordt als een nieuwe pagina direct na het origineel ingevoegd.

Laag

Voegt een nieuwe laag in het document in. Lagen zijn alleen beschikbaar in Draw, niet in Impress.

Vangpunt/-lijn invoegen

Voegt een vangpunt of vanglijn in (ook wel richtlijn genoemd) waarmee u objecten snel kunt uitlijnen.

Velden

Hier vindt u een lijst met velden die u in uw dia kunt invoegen.

Notitie

Voegt een notitie in rond de geselecteerde tekst op de huidige cursorpositie.

Speciale tekens

Staat de gebruiker toe om karakters in te voegen vanuit de reeks symbolen van de geïstalleedre lettertypen.

Opmaakmarkering

Opent een submenu om speciale opmaakmarkeringen in te voegen, zoals harde spatie, zacht afbreekstreepje en optionele woordafbreking.

Hyperlink

Opent een dialoogvenster waarin u hyperlinks kunt maken en bewerken.

Tabel

Voegt een nieuwe tabel in op de huidige dia of pagina.

Media

Het submenu geeft toegang tot verschillen bronnen waar vanuit een afbeelding, audio of video ingevoegd kan worden,

Audio of Video

Voegt een film- of geluidsbestand in uw document in.

Object

Voegt een ingebed object in uw document in, zoals formules, 3D-modellen, grafieken en OLE-objecten.

Diagram

Voegt een diagram in.

Zwevend kader

Voegt een zwevend frame in het huidige document in. Zwevende frames worden in HTML-documenten gebruikt om de inhoud van een ander bestand weer te geven.

Bestand

Hiermee kunt u een bestand in de actieve dia invoegen. U kunt LibreOffice Draw- of Impress-bestanden invoegen, of tekst uit een HTML-document of een tekstbestand.