Objecten draaien

U kunt een object roteren rond zijn standaard draaipunt (middelpunt) of een ander gekozen draaipunt.

Pictogram

Selecteer het object dat u wilt roteren. Klik op het pictogram Draaien op de werkbalk Modus in LibreOffice Draw of op de werkbalk Tekening in LibreOffice Impress.

Plaats de muisaanwijzer boven een hoekpunthandvat zodat de aanwijzer verandert naar een draaisymbool. Sleep aan het handvat om het object te draaien.

Houd de Shift-toets ingedrukt om het roteren te beperken tot meervouden van 15 graden.

Klik met rechts op het object om het contextmenu te openen. Kies Positie en grootte - Rotatie om een exacte waarde voor het roteren in te voeren.

Pictogram

Teneinde het draaipunt te veranderen, sleept u de kleine cirkel in het midden van het object naar een andere plaats.

Versleep een van de grepen aan de zijkant om het object verticaal of horizontaal scheef te trekken.