Functies van LibreOffice Calc

LibreOffice Calc is een werkbladtoepassing die u kunt gebruiken om uw gegevens te berekenen, analyseren en beheren. U kunt ook Microsoft Excel-werkbladen importeren en wijzigen.

Berekeningen

LibreOffice Calc biedt u functies, inclusief statistische en financiële functies, waarmee u formules kunt maken voor complexe berekeningen met uw gegevens.

U kunt ook de Functie-Assistent gebruiken om uw formules te maken.

Wat als-berekeningen

Een interessante functie is de mogelijkheid om onmiddellijk de resultaten te bekijken van wijzigingen die zijn aangebracht in één factor van berekeningen die uit verschillende factoren zijn samengesteld. U kunt bijvoorbeeld zien welke invloed het wijzigen van de tijdsperiode in de berekening van een lening heeft op de rentevoeten of aflossingsbedragen. Bovendien kunt u grotere tabellen beheren door verschillende vooraf gedefinieerde scenario's te gebruiken.

Databasefuncties

Gebruik werkbladen om uw gegevens te schikken, opslaan en filteren.

Met LibreOffice Calc kunt u tabellen uit databases slepen en neerzetten of een werkblad als gegevensbron gebruiken om standaardbrieven in LibreOffice Writer te maken.

Gegevens schikken

Met een paar muisklikken kunt u uw werkblad reorganiseren om bepaalde gegevensbereiken weer te geven of te verbergen, of bereiken volgens speciale voorwaarden op te maken, of om snel subtotalen en totalen te berekenen.

Dynamische grafieken

Met LibreOffice Calc kunt u werkbladgegevens in dynamische grafieken presenteren die automatisch bijgewerkt worden wanneer de gegevens veranderen.

Microsoft-bestanden openen en opslaan

Gebruik de LibreOffice-filters om Excel-bestanden te converteren of om bestanden in verschillende andere indelingen te openen en op te slaan.