Gegevens

Gebruik de opdrachten in het menu Gegevens om de gegevens in het huidige blad te bewerken. U kunt bereiken definiëren, gegevens sorteren en filteren, resultaten berekenen, overzichten van gegevens maken en een draaitabel maken.

Bereik definiëren

Gebruik dit dialoogvenster om een databasebereik in uw werkblad te definiëren.

Bereik selecteren

Selecteert een databasebereik dat u onder Gegevens - Bereik definiëren hebt opgegeven.

Sorteren

Sorteert de geselecteerde rijen volgens de voorwaarden die u specificeert.

Filteren

Geeft opdrachten weer om uw gegevens te filteren.

Subtotalen

Berekent subtotalen voor de kolommen die u selecteert.

Geldigheid

definieert welke gegevens geldig zijn voor een geselecteerde cel of celbereik.

Meerdere bewerkingen

Hiermee past u dezelfde formule toe op verschillende cellen, maar met verschillende parameterwaarden.

Tekst naar kolommen

Opent het dialoogvenster Tekst naar kolommen, waar u instellingen invoert om de inhoud van geselecteerde cellen uit te breiden naar meerdere cellen.

Consolideren

Gebruik deze functie om gegevens van verscheidene onafhankelijke werkbladbereiken samen te voegen.

Groeperen en overzicht

U kunt een overzicht van uw gegevens maken en rijen en kolommen groeperen zodat u de groepen met één klik kunt samenvouwen en uitvouwen.

Draaitabel

Een draaitabel geeft een samenvatting van grote hoeveelheden gegevens weer. U kunt deze tabel herschikken zodat u verschillende samenvattingen van de gegevens kunt zien.

Bereik vernieuwen

Vernieuwt gegevens die zijn ingevoegd vanuit een externe database. De gegevens in de tabel zullen worden vernieuwd om overeen te komen met de gegevens in de externe database.