Extra

Het menu Extra bevat opdrachten voor het controleren van spelling, het opsporen van bladverwijzingen, het zoeken naar fouten en het definiëren van scenario's.

U kunt ook macro's maken en toewijzen, het uiterlijk van werkbalken, menu's en het toetsenbord configureren, en de standaardopties voor LibreOffice-toepassingen instellen.

Spellingcontrole

Hiermee kunt u de spelling handmatig controleren.

Taal

Hiermee opent u een submenu met taalspecifieke opdrachten.

Opties voor AutoCorrectie

Stelt de opties in voor het automatisch vervangen van tekst terwijl u typt.

Doel zoeken

Dit opent een dialoogvenster waar u een doelwaarde voor een geselecteerde cel kunt specificeren.

Oplosser

Opent het dialoogvenster Oplosser. Een oplosser is in staat vergelijkingen met meerdere onbekende variabelen op te lossen door middel van doel zoeken-methoden.

Detective

Dit menu-item activeert de Detective. Met de Detective kunt u de koppelingen tussen de huidige formulecellen en de cellen in het werkblad zichtbaar maken.

Scenario's

Gebruik dit veld om een scenario te definiëren voor het geselecteerde gebied van het blad.

Document beveiligen

De opdrachtenBlad beveiligen of Werkblad beveiligen voorkomen dat wijzigingen in cellen in bladen of in bladen in een document worden gemaakt. U kunt als optie een wachtwoord definiëren. Als een wachtwoord is gedefinieerd, is het verwijderen van de beveiliging alleen mogelijk als de gebruiker het juiste wachtwoord invoert.

Macro's

Hier kunt u macro's opnemen, beheren en bewerken.

Extensiebeheer

De Extensiebeheerder voegt LibreOffice extensies toe, verwijdert ze, schakelt ze uit, schakelt ze in en werkt ze bij.

XML-filterinstellingen

Opent het dialoogvenster XML-filterinstellingen, waarin u filters kunt maken, bewerken, verwijderen en testen om XML-bestanden te importeren en exporteren.

Aanpassen

Past menu's, contextmenu's, sneltoetsen, werkbalken en macrotoewijzingen van LibreOffice aan gebeurtenissen aan.

Opties

Dit menu-item opent een dialoogvenster voor een aangepaste programmaconfiguratie.