Draaigrafieken filteren

Filters worden gebruikt om ongewenste gegevens uit de draaigrafiek te verwijderen. U kunt filters gebruiken in de draaigrafiek of in de overeenkomstige draaitabel, omdat de resulterende grafiek precies hetzelfde is.

Draaigrafiek veldknoppen

Draaigrafiekknoppen zijn uniek voor draaigrafieken, normale diagrammen hebben ze niet. De knoppen tonen de lay-out van de draaitabel, wat de velden van de draaitabel zijn. Indien aanwezig, worden paginavelden bovenaan weergegeven. Rijvelden worden onderaan de diagram naast elkaar weergegeven en de legenda toont de knoppen uit kolomvelden gestapeld.

Draaigrafiekknoppen

Aan de knoppen is een pop-upactie gekoppeld. Als er filtering is toegepast, wordt de pijl blauw (vergelijkbaar met de draaitabel), zodat u gemakkelijker kunt zien wanneer op een veld een filter is toegepast.

Bestaande paginavelden laten zien wat wordt gefilterd: wanneer niets wordt gefilterd, wordt "- alles -" weergegeven, wanneer sommige gegevens worden gefilterd, wordt "- meerdere -" weergegeven en wanneer slechts één waarde niet is gefilterd, wordt de waarde weergegeven.

Open bestand met voorbeeld: