Sneltoetsen (LibreOffice Calc-toegankelijkheid)

Raadpleeg ook de lijst met sneltoetsen voor LibreOffice Calc en LibreOffice in het algemeen.

Notitiepictogram

Sommige sneltoetsen kunnen aan uw bureaubladsysteem toegewezen zijn. LibreOffice kan deze toetsen niet gebruiken. Wijs andere toetsen toe aan LibreOffice in Extra - Aanpassen - Toetsenbord, of in uw bureaubladsysteem.

Celselectiemodus

Pictogram

In een tekstvak met een knop om het dialoogvenster te minimaliseren drukt u op F2 om naar de celselectiemodus te gaan. Selecteer een willekeurig aantal cellen en druk nogmaals op F2 om het dialoogvenster weer te geven.

In de celselectiemodus kunt u de algemene navigatietoetsen gebruiken om cellen te selecteren.

Het overzicht bepalen

U kunt het toetsenbord gebruiken in Overzicht:

Een tekenobject of afbeelding selecteren

1. Kies Beeld - Werkbalken - Tekening om de tekenwerkbalk te openen.

2. Druk op F6 tot de werkbalk Tekening geselecteerd is.

3. Als het selectiehulpmiddel actief is, druk op +Enter. Dit selecteert het eerste tekenobject of afbeelding in het blad.

4. Met +F6 stelt u de focus op het document in.

U kunt nu de tab-toets gebruiken om het volgende tekenobject of de volgende afbeelding te selecteren en Shift+Tab om eerdere te selecteren.